Nijerya Turistik Vize

Nijerya Turistik vize başvuruları, Nijerya Büyükelçiliği tarafından turistik amaçlı gidileceğine kanaat getirilmediği takdirde turistik vize vermemektedir. Yani Nijerya’ da ticari bir ile görüşme yapacak olan yolcuların, diğer vize kategorisi olan Nijerya Ticari vizeye başvuru yapmaları önemle tavsiye edilmektedir. Nijerya Turistik vize ücreti, ticari vizeye göre farklılık göstermektedir.

Nijerya vizesi için gerekli evraklar; her yolcu için ayrı olarak aşağıdaki meslek grubuna hazırlanmalıdır.

Şirket Ortakları

  1. Vize bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport aslı
  2. 3,5 x 4,5 mm ebatında iki adet fotoğraf (arka fon beyaz)
  3. Şirket antetli kağıdına Nijerya Büyükelçiliği’ne hitaben gidiş amacını belirten yazılmış bir dilekçe (kaşeli ve imzalı)
  4. Oda kayıt sicil sureti(Güncel tarihli)
  5. Faaliyet belgesi fotokopisi son üç(Güncel tarihli)
  6. Vergi levhası fotokopisi son dönem
  7. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  8. İmza Sirküleri fotokopisi
  9. Nüfus Cüzdanı fotokopisi arkalı önlü
  10. Otel ve uçak rezervasyonu

Nijerya Vize Danışmanlığı

SSK’ya Bağlı Çalışanlar

  1. Vize bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport aslı
  2. 3,5 x 4,5 mm ebatında iki adet fotoğraf (arka fon beyaz)
  3. Şirket antetli kağıdına Nijerya Büyükelçiliği’ne hitaben yazılmış izin yazısı (kaşeli ve imzalı)
  4. Oda sicil kayıt sureti fotokopisi (Güncel Tarihli)
  5. Faaliyet belgesi fotokopisi (Güncel tarihli)
  6. Vergi levhası fotokopisi son dönem
  7. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  8. İmza sirküleri fotokopisi
  9. Nüfus Cüzdanı fotokopisi arkalı önlü
  10. SSK işe giriş bildirgesi ve SSK hizmet dökümü (4a hizmet dökümü e-devletten)
  11. Son 3 aylık maaş bordrosu (Kaşeli ve imzalı)
  12. Otel ve uçak rezervasyonu

Emekliler

  1. Pasaport aslı (Vize bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli)
  2. İki adet fotoğraf (3,5 x 4,5 mm ebatında ,arka fon beyaz)
  3. A4 kağıdına Nijerya Büyükelçiliği’ne yazılmış, gidiş amacını belirten bir dilekçe
  4. Emeklilik belgesi ya da emekli banka cüzdanı (fotokopi)
  5. Emekli aylığı belgesi (SGK’dan alınmış ıslak imza kaşeli)
  6. Banka hesap dökümü (Bankadan ıslak imza ve kaşeli)
  7. Uçak ve otel rezervasyonu

Öğrenciler

  1. Pasaport aslı (Vize bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli)
  2. İki adet fotoğraf (3,5 x 4,5 mm ebatında ,arka fon beyaz)
  3. Eğitim kurumu tarafından düzenlenmiş orijinal öğrenci belgesi
  4. Eğitim süreci içerisinde seyahat etmeleri durumunda okuldan izin belgesi (asıl
  5. )

  6. Şahsi hesap hareketleri (Güncel ve bakiyeli, bankadan kaşeli)
  7. Aile bireylerinden anne veya babanın aylık gelirini beyan eden evraklar ve öğrencinin oradaki masraflarını karşılayacağına dair ekstra varsa ev, arsa tapusu, araç ruhsatı
  8. Uçak ve otel rezervasyonu

Vize Danışmanlığı

Kamu Personelleri

  1. Pasaport aslı (Vize bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli)
  2. İki adet fotoğraf (3,5 x 4,5 mm ebatında ,arka fon beyaz)
  3. Başvuru sahibinin hangi kurumda çalıştığı, görevi ve çalıştığı sürenin belirtildiği işveren yazısı (asıl) gerekmektedir.
  4. Resmi onaylı bir izin belgesi (asıl). İzin belgesindeki izin tarihlerinin, seyahat süresi ile uyumlu olması gerekmektedir.v
  5. Son 4 aylık maaş bordrosu (asıl)
  6. Son 3 aylık banka hesap dökümü (Güncel , bakiyeli ve banka tarafından ıslak imzalı kaşeli)
  7. İşyeri kimlik kartı/görev kartı (fotokopisi)
  8. Uçak ve otel rezervasyonu